Wilt u uw huis gaan verbouwen of is dit absoluut noodzakelijk maar heeft u tekort aan financiële middelen? Geen probleem, zoals algemeen bekend; voor ieder probleem is een passende oplossing, zo ook voor dit probleem! Wij helpen u in dit artikel verder en benoemen een aantal opties en lichten de optie met onze voorkeur extra toe!

Optie 1: Geld vanuit eigen kring
Dit is vaak de optie waar je vaak sneller aan geld kunt komen dan wanneer je dat bij een bank of hypotheek verstrekker gaat proberen! Vaak is hier namelijk een gunfactor aanwezig en gunnen mensen je sneller de mogelijkheid om je huis te gaan verbouwen en lenen daarom sneller (tegen een laag of zelfs geen rendement). Echter is dit in onze ogen niet de meest ideale optie, zo blijkt namelijk uit onderzoek en eigen ervaring dat er in deze situatie snel conflicten ontstaan. Wanneer er namelijk geld geleend wordt vanuit eigen kring, de situatie zich voordoet waarin er niet meer voldaan kan worden aan het afbetalen van deze lening, ontstaan er snel conflicten en dit kan invloed hebben op de hele familie! Sterker nog je kunt hierdoor je familie of vrienden verliezen, dat zal niet de eerste keer zijn. Als het echt noodzakelijk is en er is géén andere optie kun je deze optie overwegen, maar als er een alternatief is die wellicht wat duurder is qua rente, zouden wij toch adviseren voor de duurdere lening te kiezen!

Optie 2: Geld vanuit financiële instanties

Zoals hierboven beschreven heeft deze optie absoluut onze voorkeur, echter is het niet altijd mogelijk om via deze optie geld te lenen. Banken, hypotheekverstrekkers en andere financiële instanties eisen namelijk vaak een rentevoet voor het risico dat zij nemen en zijn soms niet eens bereid geld te verstrekken (bijvoorbeeld wanneer het inkomen te laag is in verhouding tot het gewenste bedrag om te lenen). Wil jij meer weten over het lenen van geld voor een verbouwing? Bekijk dan de link en bereken bijvoorbeeld hoeveel geld jij zou kunnen lenen en bij welke geldverstrekker dit dan zou kunnen!