Houten kozijnen: een klassieke uitstraling

Houten kozijnen geven een woning een klassiek en authentiek gevoel. Hiermee blijven jouw ramen en deuren geheel in stijl met het bouwjaar van de woning, terwijl ze nieuwe huizen juist een luxe uitstraling geven. Hardhout zoals afzelia en meranti zijn duurzaam en hoeven niet geschilderd te worden.

Voor houten kozijnen zijn diverse keurmerken beschikbaar, zodat je bewust een duurzame keus kunt maken voor jouw woning.

''Kwaliteit hoeft niet duur te zijn''

Vergelijken én besparen

Houten kozijnen

Houten ramen en deuren kunnen altijd volledig op maat worden gemaakt. De verschillende houtsoorten hebben allen hun eigen kenmerken. Hier vind je een overzicht van de twee meest gebruikte houtsoorten voor kozijnen:

Hardhout

Duurzaam

Naaldhout

Zacht hout

Natuurlijk product

Klassieke uitstraling

Goede isolatie

Mooie structuur

De weg naar het besparen

Stap 1
Vraag (meerdere) vrijblijvende offertes aan
Stap 2
Vergelijk je rijk!
Stap 3
Bespaar flink op je investering en geniet van je nieuwe kozijn(en)

Onderhoud

Houten kozijnen kunnen slijten door de weersinvloeden. Het kan iets uitzetten bij warmte en krimpen bij vorst. Het hout heeft meestal bescherming nodig in de vorm van lak, beits of een verflaag. De verflaag kan ook slijten, waardoor het vocht bij het hout kan komen. Er is gemiddeld eens in de acht tot tien jaar groot onderhoud nodig aan houten kozijnen. Als je aan zee woont, zal dit vaker nodig zijn.

Onze experts kunnen het onderhoud verzorgen. Daarbij wordt de huidige verflaag van de kozijnen geschuurd, het hout wordt geïnspecteerd op vocht, schimmel en houtrot. Eventueel beschadigd hout wordt opgeschuurd en gerepareerd. Daarna worden de kozijnen voorzien van een nieuwe beschermlaag en kunnen ze in een nieuwe kleur worden geverfd.

Keurmerken

Er zijn diverse keurmerken voor hout. Het Forest Stewerd Council (FSC) is het bekendste keurmerk voor duurzaamheid. FSC zet zich in voor het behoud van bossen. Door FSC-goedgekeurde houtproducten te kopen, zet je je in voor het behoud van bossen. Voor iedere gekapte boom moet namelijk een nieuwe boom worden geplant.

De KOMO geeft een kwaliteitsverklaring voor duurzaamheid en kwaliteit. Het Keurhout-logo is ook een keurmerk voor duurzaam hout.

Vraag gratis offertes op

Vul je gegevens in op het formulier en geef jouw wensen door voor houten kozijnen. Je krijgt diverse offertes van de beste kozijnenspecialisten bij jou in de buurt. Zo kun je op je gemak kiezen voor de beste prijs en kwaliteit voor jouw nieuwe houten kozijnen.

LOCATIES

Wij zijn werkzaam door heel Nederland, dus ook in jouw regio!

OFFERTES

Altijd vrijblijvend vergelijken én besparen

BELLEN

088 - 11 55 653
AM-team.nl